Kenniscafé VANN over Bodem en Gezondheid, 8 november, 16 – 17.15 uur

Kenniscafé VANN over Bodem en Gezondheid, 8 november, 16 – 17.15 uur

A.s. maandag 8 november -van 16-17.15 uur- vindt het tweede kenniscafé van de Voedselalliantie Noord Nederland plaats, zowel online als fysiek te volgen. Het onderwerp daarin is Bodem en Gezondheid en Wordt de boer de dokter van de toekomst?

We hebben twee experts uitgenodigd om ons in het kenniscafé bij te praten over dit onderwerp:

Theo Mulder: Is één van de drijvende krachten achter het familiebedrijf ‘Mulder Agro’ dat al meer dan 80 jaar actief is vanuit het Friese Kollumerzwaag. Het bedrijf streeft naar een beter “bodemleven” in de overtuiging dat een gezonder gewas (en dier), en daardoor ook een gezonder leven, begint bij een gezonde bodem. Theo Mulder is tevens voorzitter van de Stichting Symphony of Soils en mede-initiatiefnemer van ‘CO2L farming’, gericht op het bevorderen van regeneratieve landbouw.

Folkert Botma is samen met Leon Steeghs bekend onder de naam ‘de Boeren van Botmas’. Samen zetten Folkert en Leon zich in om de grond gezonder te maken en de allerlekkerste en voedzaamste aardappelen en groenten te produceren. Vanuit zijn passie voor lekker en gezond eten en de natuur is Folkert op wereldreis gegaan. Tijdens zijn reis is hij in contact gekomen met verschillende boeren over de wereld en heeft hij gezien hoe zij kampten met de gevolgen van klimaatverandering en ze zich actief inzetten om hier wat aan te doen. Voor Folkert is regeneratieve landbouw het antwoord, op deze manier kunnen we gezonder voedsel produceren en tegelijkertijd de aarde gezond te maken.

Het kenniscafé vindt plaats in boerderij Botmas, Bûtendykswei 27 in Engwierum. Het is zowel mogelijk het online als fysiek te volgen (vol =vol,  reserveren is gewenst).

Tijdens het café is er volop ruimte om mee te praten en vragen te stellen. Vanuit de zaal of via de chat. Voor mensen die fysiek aanwezig zijn, is er na afloop een borrel.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze link of via de link op de website www.voedselalliantienoord.nl Daar is ook link te vinden naar het kenniscafé over Smaak.

Hartelijke groet,

Voedsel Alliantie Noord-Nederland:

Christine van der Vorm Mathijs Niehaus Ton Stierhout Gerda van Eck Marlise Vroom

Reacties zijn gesloten.

Wij doen ook mee: